Synology® lanceert de WRX560, een wifi 6-router voor het moderne smart home

Taipei, Taiwan—2 november 2022—Synology heeft de lancering van de WRX560 aangekondigd. Met dit apparaat breidt Synology zijn veelgeprezen routerlijn uit met een krachtige wifi 6-router, ontworpen om drukke huishoudens te voorzien van snel en veilig internet. Met krachtige hardware en het intuïtieve en uitgebreide besturingssysteem Synology Router Manager (SRM) heeft de WRX560 alles in huis om uitdagingen in thuisnetwerken te overwinnen.

“We zijn heel enthousiast over de toevoeging van de WRX560 aan ons assortiment,” vertelt Mike Chen, Productmanager voor Synology Routers. “De WRX560 beschikt over iets minder mogelijkheden dan de RT6600ax, ons paradepaardje, maar levert niettemin krachtige prestaties en geavanceerde netwerkfunctionaliteit voor een bredere doelgroep.”

Prestatiegericht ontwerp

De WRX560 beschikt over een hoogwaardig binnenwerk om optimale prestaties te waarborgen voor zowel drukke huishoudens als netwerkliefhebbers. Op basis van wifi 6-technologie levert de WRX560 hoge wifisnelheden van 3.000 Mbps1 in totaal, waardoor gebruikers kunnen rekenen op snelle downloads en buffervrij streamen. Met de Quad-coreprocessor van 1,4 GHz en een RAM-geheugen van 512 MB kan de WRX560 moeiteloos tot 150 verbonden apparaten aan.

Anders dan de meeste routers voor consumenten heeft de WRX560 een 2,5 GbE WAN-/LAN-poort om krachtige apparaten of supersnelle internetabonnementen te ondersteunen. Bovendien is het apparaat compatibel met het onlangs goedgekeurde 5,9 GHz-spectrum, waardoor het toegang verleent tot een storingsvrije band voor potentieel hogere verbindingssnelheden2 of draadloze dedicated backhaul.

Stabiel internet in het hele huis

De WRX560 beschikt over functies die draadloze verbindingen beter maken voor sneller en stabieler internet. Deze router kan worden geïntegreerd in een mesh-configuratie met andere Synology-routers voor snel en stabiel internet in het hele huis onder één wifinaam.3 Gebruikers met bestaande Synology-routers kunnen hun apparaat optimaal benutten door het als extra wifipunt te gebruiken.

Gebouwd voor gezinsvriendelijke ervaringen

De WRX560 biedt uitgebreid ouderlijk toezicht en internetfilters via het Safe Access-pakket, bedoeld om het internet veiliger te maken.

Beperk de schermtijd van kinderen

Ouders kunnen een internetquotum instellen of het internetgebruik tot bepaalde tijden beperken voor elk apparaat van hun kinderen, waaronder laptops, smartphones, tablets en spelconsoles.

Webfilters

Voorkom dat kinderen toegang krijgen tot websites voor volwassenen, gewelddadige websites, gamingsites en sociale netwerken, en filter expliciete zoekresultaten weg. Gebruikers kunnen filters flexibel toepassen, bijvoorbeeld door het gebruik van sociale media te beperken tijdens de uren dat er huiswerk moet worden gemaakt.

Volg gebruikersactiviteiten

Safe Access biedt inzicht in de activiteiten van kinderen op het internet, zoals de hoeveelheid tijd die ze dagelijks op het internet doorbrengen en of ze geprobeerd hebben ongepaste websites te bezoeken.

Geavanceerde netwerkfuncties in Synology Router Manager

SRM, dat bekendstaat om zijn populariteit onder routerliefhebbers, beschikt over tal van geavanceerde netwerkmogelijkheden, waaronder VPN-serverhosting, gedetailleerde controle over het bandbreedtegebruik van apparaten in het netwerk en VLAN-netwerksegmentatie.

VPN Plus

VPN Plus is ideaal voor telewerkers en kantoorgebruik. Het biedt de mogelijkheid om snel veilige verbindingen tot stand te brengen met interne netwerken achter de router, meerdere locaties met elkaar te verbinden via veilige IPsec-tunnels om bronnen tussen verschillende netwerken te delen en overal toegang te krijgen tot desktopsoftware met de ‘extern bureaublad’-functionaliteit.

Verkeersbeheer

De WRX560 beschikt over ingebouwde tools voor verkeersbeheer die gebruikers precieze controle over en inzicht in hun netwerkverkeer geven. Dankzij de mogelijkheid om gedetailleerde informatie over toepassings- en apparaatverkeer te raadplegen en beleid voor traffic shaping en quality of service toe te passen, kunnen gebruikers hun netwerk optimaliseren op basis van hun specifieke wensen.

VLAN-netwerksegmentatie

Met de functie voor VLAN-netwerksegmentatie kunnen gebruikers VLAN’s maken en voor elk VLAN firewallregels, quality-of-service-beleid en toegangsbeleid op maat instellen. Thuisgebruikers gebruiken VLAN-netwerksegmentatie meestal om kwetsbare IoT-apparaten te isoleren van het hoofdnetwerk, zodat pc’s en NAS-apparaten worden beschermd tegen inbreuk.

De touwtjes op afstand in handen

De DS router-app voor mobiel biedt een breed scala aan functies, waaronder routerinstelling, verkeersbewaking, ouderlijk toezicht, het maken van gastnetwerken en netwerkbeheer.

Beschikbaarheid

De WRX560 zal vanaf 2 november 2022 verkrijgbaar zijn in Australië, Canada, Europa, Hongkong, Nieuw-Zeeland, Taiwan en de Verenigde Staten, en vanaf 10 november 2022 in Japan.

  1. De maximale draadloze transmissiesnelheden voor 2,4GHz- en 5GHz-radio’s zijn respectievelijk 600Mbps en 2400Mbps. De werkelijke draadloze gegevensdoorvoer, draadloze dekking en maximale hoeveelheid aangesloten apparaten worden niet gegarandeerd en kunnen variëren als gevolg van client-apparaten, netwerkomstandigheden en omgevingsfactoren.
  2. Afhankelijk van de plaatselijke richtlijnen betreffende draadloos internet en implementatie aan clientzijde.
  3. Volledige informatie over mesh-compatibiliteit kan hier worden geraadpleegd.

SWW.nl maakt gebruik van cookies. Om aan de AVG te voldoen, vragen wij u om akkoord te gaan voor het gebruik van cookies. U krijgt dan de beste website ervaring en op u afgestemde informatie. Meer informatie vindt u in onze Privacy Policy.